• 1
  • 2
  • 3
  • 4

Bodegas Paternina

Gelegen in de wijk van Artajona, ideale streek om druiven de groeien vanwege zijn gematigd klimaat met een verschil in temperatuur tussen dag en nacht, die een evenwichtige druif rijping stimuleert en draagt bij aan een grotere duurzaamheid van aroma’s zowel aan de complexiteit ervan, die deze uitmaken.

De grond van de wijngaarden is grotendeels klei en kalksteen, met variaties van de fysische en chemische eigenschappen die zijn zeer bijzondere persoonlijkheid aan de druif geven.

De wijn is afkomstig van de grond die zorg en aandacht moet krijgen om wijnen te met suggestieve aroma’s te verkrijgen die de meest veeleisende smaakpapillen zal verrukken.

Bodegas Artajona werd opgericht in 1957, toen de Pérez de Ciriza familie verhuisde van Artajona, zijn woonplaats, naar Pamplona en de eerste wijngaard inhuldigde.

Vanaf die tijd, zijn kwaliteit en service de fundamenten waarop het project van het familiebedrijf wordt gebouwd.

In 2002, stevig geconsolideerd in de regionale markt, ingehuldigd Bodegas Artajona moderne faciliteiten die meer dan 3000 m2 groot is, en het bedrijf neemt zijn expansie door het vervoeren van nieuwe markten. Het doel era is duidelijk, de meest veeleisende fijnproevers te voldoenden met wijnen van superieure kwaliteit.

Het hoogtepunt van deze inspanningen zijn de wijnen hierin voorgesteld. Die zijn uitstekende wijnen, zorgvuldig geselecteerd en verzorgd in onze Bodega, met het combineren van de meest moderne productieprocessen, ervaring en know-how opgedaan in de loop der jaren.